27-11-10

Nieuwe look?

media_xl_3955433.jpgDi Rupo liet gisterennamiddag van zich horen met een opmerkelijk communiqué. Daarin verklaart de PS "een bijkomende geste te doen om de stabiliteit van het land te garanderen". In het belang van de staat "België wordt geconfronteerd met een moeilijke budgettaire en sociaaleconomische situatie, die nu het hoofd geboden moet worden" beloven de Franstalige socialisten de denkoefening te maken om de gewesten meer financiële slagkracht te geven.

De PS zal niet om het even wat aanvaarden. Maar ze is wel bereid op een constructieve manier een toename van de fiscale autonomie van de regio's te onderzoeken." Er wordt wel meteen aan toegevoegd dat er garanties moeten zijn voor de stabiliteit van het land en al zijn "onderdelen". Concreet zou de PS een 'kader' een voorstel of een bundel amendementen uitwerken met een eigen financieringsmodel. Aan Vlaamse zijde wordt voorlopig afwachtend gereageerd.

bron:demorgen.be

België is het enige land dat zijn stabiliteitsprogramma respecteert, en is volkomen geloofwaardig, zei de staatssecretaris van Federale Begroting, Melchior Wathlet. Dit was een reactie op het artikel in The Guardian, die de markten waarschuwden voor België. Volgens Melchior zal Belgie helemaal de lijn van Spanje, Ierland en Portugal niet volgen. Vele buitenlandse investeerders bekijken Belgie met een angstig oog voor zijn buitenlandse schuld en de politieke crisis die blijft aanslepen.  Volgens Wathelet respecteert Belgie de marge die Europa oplegt aan haar lidstaten. "We zijn geloofwaardig. Het bewijs is dat elk teken van hernieuwde groei positief wordt weergespiegeld in de schulden."

14:08 Gepost door De Redactie in belgische politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.