23-11-10

Brusselse grote markt, mooi plein

De Grote Markt in Brussel is het mooiste plein van Europa, althans volgens de lezers van de Nederlandse reiswebsite StedenTripper.com. Het Rode Plein in Moskou en Place Stanislas in het Franse Nancy vervolledigen de top drie. De Grote Markt in Antwerpen staat op een mooie negende plaats.

De verschillen tussen de drie populairste pleinen zijn niet erg groot. Het stadhuis van Brussel, het Broodhuis en de vele gildehuizen die aan de Grote Markt van Brussel liggen, vallen wel erg in de smaak bij de ondervraagden.

Het Plein van de Oude Stad in Praag en Piazza del Campo in Siena staan nog mee in de top vijf. Het Vrijthof in Maastricht valt dan weer net buiten de top tien, op een elfde plaats.

Verrassend

"De uitslag van het onderzoek is voor ons enigszins verrassend", zegt onderzoeker Erik Lammers van StedenTripper.com. "Bekendere pleinen als Trafalgar Square (8) en Piazza San Marco (13) staan een stuk lager dan we verwacht hadden."

De bezoekers van StedenTripper.com kregen twee maanden lang steekproefgewijs het verzoek om hun mening te geven over twintig Europese pleinen. De twintig pleinen waren vooraf geselecteerd door de redactie. 1.019 bezoekers deden uiteindelijk mee. Ze kregen zes foto's van ieder plein te zien, met daarbij de vraag deze naar hun eigen smaak te rangschikken.

bekijk hier de mooiste pleinen

12:01 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.