21-11-10

Maestro functie buiten Europa

De meeste Belgische banken zijn van plan om vanaf 17/1/2011 de Maestro-functie op de bankkaart te blokkeren in de meeste landen buiten Europa. Daardoor is het niet langer mogelijk om in deze landen met onze bankkaart te betalen of geld op te nemen. Als argument wordt aangehaald: extra veiligheid voor de gebruikers. 


 

In werkelijkheid: 
- wordt iedereen hierdoor verplicht een kredietkaart te bezitten om geld op te kunnen nemen in de meeste landen buiten Europa. 
- wordt geld opnemen buiten Europa hierdoor duurder
- zullen onwetende reizigers die op Maestro vertrouwen, in het buitenland zonder geld staan.  
- kunnen jongeren onder 18 jaar en jongeren die geen vast inkomen hebben niet langer geld opnemen buiten Europa. Zij krijgen immers geen kredietkaart van de banken. Voor hen blijft enkel over: 'voldoende cash geld meenemen', een wel bijzonder onveilige werkwijze! * 
- vinden de Belgische takken van Deutsche Bank en Citibank het, zoals de banken in andere landen, niet nodig om deze service te blokkeren. 

Wegwijzer vindt dat het argument veiligheid niet klopt. Nadat Maestro zowat wereldwijd werd ingevoerd en gepromoot, is het aan de banksector om ervoor te zorgen dat Maestro wereldwijd ook veilig werkt. Het systeem blokkeren en de duurdere werkwijze met een kredietkaart voorstellen is geen oplossing. Nog minder voor jongeren, die al helemaal geen kredietkaart kunnen verkrijgen. Daarom verzet Wegwijzer zich tegen het plan van de banken en willen we dat de Maestro-functie wereldwijd actief blijft. Het is aan de banksector ervoor te zorgen dat dit veilig kan. 

Wil je deze blokkering ook niet? Teken dan de online-petitie op www.wegwijzer.be/petitie 
Door deze petitie te ondertekenen, ben je het eens met Wegwijzer dat de Maestro-functie op de bankkaart wereldwijd moet blijven functioneren en dat de banksector ervoor moet zorgen dat dit veilig kan.
Zie ook ons dossier Geld op reis   

 

Commentaren

toen de banken deden wat ze moesten doen, ons spaargeld beheren, waren er geen problemen. Nu vragen ze voortdurend om wat bij te leggen om hun beheerders een bonus te kunnen uitkeren! Waarom? Als ze hun werk naar behoren zouden doen moesten wij hun bonus niet voorschieten. De banken katapulteren zichzelf terug naar de middeleeuwen. Een gepaste vergoeding voor de diensten die ze verlenen en een gepaste verloning zou iedereen vooruit helpen. Je geld aan één bank toevertrouwen is als spelen op één nummer op de lotto.

Gepost door: patrick | 18-01-11

De commentaren zijn gesloten.