20-11-10

mana vzw

MANA vzw, het nieuwe expertisecentrum voor islamitische culturen in Vlaanderen, is vandaag voorgesteld in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel. Het aanspreekpunt richt zich zowel op moslims als niet-moslims. Dat meldt voorzitter Abdelhay Ben Abdellah tijdens de lancering.

In totaal wordt het aantal moslims in België op bijna 500.000 geschat. MANA zal vooral inzetten op het verzamelen, ontsluiten, produceren en verspreiden van kennis over islamitische cultuuruitingen. Anderzijds willen ze ook het debat en de dialoog voeden.

MANA heeft ook bijzondere aandacht voor de productie van nieuwe kennis rond drie centrale assen. "Ten eerste focussen we op de interne diversiteit van de moslimgemeenschappen. Een tweede pijler vormt de geschiedenis en cultuur van de moslimaanwezigheid. Ten derde leveren we ook een inhoudelijke bijdrage over de representatie van moslims in Vlaanderen en de weerslag ervan in het publieke debat", aldus voorzitter Abdelhay Ben Abdellah.

Daarnaast is er de portaalsite MANAsite met basisinformatie, een who's who van moslims in Vlaanderen. Ook informatie over lopende projecten van middenveldorganisaties en scholen kan er worden teruggevonden.

Tijdens de perslancering was er aansluitend een debat over moslims in Vlaanderen met Meryem Kanmaz, inhoudelijk expert van MANAvzw sociologe Nadia Fadil, schrijver-columnist Tom Naegels en Gie Goris, hoofdredacteur van MoMagazine, die het geheel in goede banen leidde. (belga/ka)

bron:demorgen.be

De website van Mana vzw is nog onder constructie, hopelijk komt ze vlug klaar, zodat we meer informatie kunnen lezen over dit initiatief.

 

10:23 Gepost door De Redactie in cultuur, samenleving | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.