20-11-10

Bellen naar heel Europa

Bellen en gebeld worden op je gsm in het buitenland kost zoals je ongetwijfeld weet extra geld. En hoewel Europa sinds kort maximumtarieven oplegt die een en ander een stukje betaalbaarder maken, is zelfs dat een stap te ver voor de Duitse Europarlementariër Silvana Koch-Mehrin (FDP). Zij wil de extra kosten helemaal afschaffen.

"Het idee van roaming kwam er toen mobiele netwerken nog in hun kinderschoenen stonden," aldus Koch-Mehrin in een Duitse krant. Voor haar zou het veel logischer zijn dat de hele EU als één grote markt beschouwd wordt en dat er dus een compleet verbod op roamingkosten komt.

"Het hele systeem heeft al helemaal geen zin als het buitenlandse netwerk waar je op belt ook nog eens eigendom is van je eigen gsm-operator," aldus de Duitse. Ze verwijst daarmee naar grote multinationals als Vodafone en France Telecom die in heel wat Europese landen actief zijn.

Of Koch-Mehrin met haar voorstel alleen naar traditionele telefoongesprekken verwijst, of meteen ook de exorbitant hoge tarieven voor data-roaming wil aanpakken, is niet meteen duidelijk. Haar mening is voorlopig enkel te vinden in een zogenaamde 'draft opinion' van de commissie Industrie, onderzoek en energie van het Europese Parlement. Het fijne voorstel is met andere woorden nog lang geen wet.

T-Tijd.be

14:50 Gepost door De Redactie in financieel, IT | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.