19-12-10

Belgie, Vlaanderen of Europa?

Om het Europees gevoel eens zelf op te snuiven is een wandeling in de Europese wijk een goede tip, de straten en pleinen rond het legendarische Berlaymontgebouw op het Schumanplein. Het Europees Parlement maakt indruk, het uitzicht over de hoofdstad vanop de glazen koepel nog het meest.

Maar al die Euronauten die er werken, moeten ook eten! En drinken. Vandaar dat je tal van restaurants, cafes en winkeltjes vind in de buurt die het beste van Europa samenbrengen: de beste olijfolie bij de Italiaan, de heerlijkste jamón serrano bij de Spanjaard, echt knäckebröd bij de Zweden en de beste Belgische frieten op het Jourdanplein. De toekomst van Europa ontmoet je in de bars op het Luxemburgplein.


Vlamingen hebben meer vertrouwen in Europa dan in Vlaanderen of België. Dat blijkt uit een opiniepeiling die TNS Media uitvoerde in opdracht van het VRT-programma Terzake.

Voor de peiling werden 1.000 Vlamingen ondervraagd. Bijna 6 op 10 Vlamingen blijken vooral vertrouwen te hebben in het Europees parlement en de Europese Commissie. In het Vlaams parlement en de Vlaamse regering hebben 49% van de ondervraagden vertrouwen. Slechts één op drie Vlamingen vertrouwt het federale parlement en de federale regering.


Een bezoek aan het Europees Parlement kan individueel of in groep:
Europees Parlement
Dienst Bezoeken
Wiertzstraat
1047 BRUSSEL
 www.europarl.europa.eu>

Restaurants en winkeltjes:
vooral in de Archimedesstraat en de Franklinstraat

Spaanse winkel: Iberjam
Jean-Michel Merabachvili
Archimedesstraat 66
T 02 230 01 42
 www.iberjamgourmet.com

Italiaanse winkel + restaurant
La Fattoria del Chianti (Mario, vader en Leandro, zoon)
Archimedesstraat 48
T 02 230 54 51

Spaanse boekenwinkel
Punto y coma
Stevinstraat 115a
T 02 230 10 29

bron: Vlaanderen Vakantieland

lees meer

De commentaren zijn gesloten.