10-11-10

Belastingen voor Pakistan

De Pakistaanse regering heeft een tijdelijke belastingverhoging voor de meest welgestelde belastingbetalers aangekondigd om de miljoenen slachtoffers van de overstromingen die het land in juli en augustus troffen, te helpen.

De 'Flood Relief Surcharge' doet de inkomensbelasting van de Pakistanen die jaarlijks 300.000 roepie (ongeveer 2.540 euro) of meer verdienen de komende zes maanden met 10 procent stijgen. In Pakistan, dat zowat 174 miljoen inwoners telt, bedraagt het maandelijkse minimumloon, en dat van de meeste arbeiders, 7.000 roepie of ongeveer 84.000 roepie per jaar. De regering besliste ook de belastingheffing op niet-levensnoodzakelijke goederen en luxeproducten met 1 tot 2 procent te verhogen.

40 miljard
"Met die maatregelen zullen we 40 miljard roepie bij de meest welgestelden kunnen halen", zei de minister van Financiën, Abdul Hafeez Shaikh, tijdens een persconferentie in Islamabad. "Eenmaal goedgekeurd door het parlement, zullen de belastingen vanaf begin januari en gedurende zes maanden gelden, en dat éénmalig", voegde hij eraan toe. (belga/kh)

demorgenbe

22:06 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.