09-11-10

NY in 'tijd maken'

De maand september ben ik in New York geweest om zelf te proeven wat de trends zijn. Ik proefde en zag het individualistische en kapitalistische New York een verschuiving maken naar nieuwe waarden, zoals de behoefte aan meer welzijn, samen zijn, lokale zelfvoorzienendheid en idealen. Graag wil ik mijn eerste column gebruiken om mijn trendobservaties met jullie te delen.


1. Koesteren van de goede dingen
Nu de economie in de US moeizaam draait, door het leeglopen van alle bubbels (krediet, beurs, huis) is er tijd voor reflectie, consuminderen en opruiming. Dus weg met de slechte praktijken en behoud van de goede dingen in ons leven. Weg met de kunstmatige ingrediënten en ruim baan voor organic, niet alleen de cosmetica maar zelfs sommige wasserettes wassen biologisch. Minderen met alle merkbelevenissen en terug naar de liefde voor het product, zoals restaurants met een sobere inrichting, waar alle passie gaat naar het product. Geen blinde focus meer op welvaart maar terug naar aandacht voor ons welzijn. Zo las ik in The New York Times dat als je van s’ochtends vroeg tot s’avonds laat werkt, je iets verkeerd doet. Je baan is te zwaar of je hebt het niet goed georganiseerd. Oh ja, in de hipste koffiezaak is de drip coffee (filter koffie) weer helemaal terug.

lees meer

11:57 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tijd maken, waarden, trends, beursnieuws, onthaasten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.