08-11-10

Tijd maken

De redactie kon zich unaniem scharen achter het thema van de maand van Trouw.nl. Tijd maken is uiterst belangrijk en we doen het zo weinig. We weten dat we veel dingen kunnen verlichten en aangenamer maken met even onze ogen te sluiten en tot 100 tellen, ofte in spirituele woorden te zeggen: te mediteren. Zo vaak zeggen we dan: geen tijd. Dat is een groot leugen. Tijd is er altijd. De tijd gaat nooit weg, tikt door, omnivalent aanwezig. Als er iets is dat we altijd hebben is het wel tijd, net zoals zuurstof. Het zou goed zijn als we zeggen: 'geen lucht' en we houden onze adem in. Dat klinkt absurd, maar als we zeggen 'geen tijd' begrijpt iedereen dadelijk dat we echt geen tijd hebben, terwijl het op de klok vaak zwart op wit geschreven staat dat het bijvoorbeeld kwart over zes is: een tijd dus.

Het is zo menselijk om de schuld altijd op iemand of iets anders te steken. Als we iets niet kunnen doen is het omdat er geen tijd is, niet omdat wij het niet willen of kunnen, nee: er is geen tijd, sorry, niet mijn schuld, blame it on de tijd, die is op.

Voor ik verder ga met jullie te vervelen met mijn onzin, geef ik de link door en ik zou zeggen: NEEM de tijd en surf er zit zeker een artikel tussen naar je zin. Zo en nu heb ik even geen tijd meer, want er staat een kopje koffie op de to do lijst.

Het thema van de Maand van de Spiritualiteit dit jaar is: 'Tijd Maken'. Maar, kun je wel tijd 'maken'? Vergt dat een betere planning? Helpt het, als je beseft dat het einde nadert? Of is het alleen maar een gevoel dat de tijd ons door de vingers glipt, omdat we doorgaans met één been in het verleden en één been in de toekomst staan en op die manier vergeten dat we nu leven?

11:56 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.