08-11-10

Indie en de nieuwe wereldorde

President Barack Obama geeft steun aan Indie om een permanent lid te worden van de UN veiligheidsraad. Dit is een diplomatisch gebaar aan het land waar hij nu een bezoek breng. Obama zei dit in een speech die hij heild voor het Indische parlement op de derde dag van zijn rondreis in dit land. Dit was een van de hoopvolle wensen die Indie had en wat ze wilden bespreken met de president van de Verenigde Staten.

"Wat we zoeken en willen bereiken in een duurzame internationale samenwerking in de Verenigde Naties is efficientie en geloofwaardigheid," zei Obama. "Daarom wil ik vandaag zeggen dat ik voorstander ben om de Verenigde Naties te hervormen en dat houdt in dat Indie een permanent lid wordt."

Dat wil niet zeggen dat Indie dadelijk zal toetreden bij de 5 huidige permanente leden van de raad. Wel dat de Verenigde Staten het lidmaatschap van het land zal steunen en nog andere hervormingen wil doorvoeren in de loop van de volgende jaren. De uitspraak van Obama is daarom meer een diplomatische geste dan een concrete stap. Toch onderlijnt het dat de Verenigde Staten Indie belangrijk vindt om deel te nemen aan de 'nieuwe wereldorde'.

bron: washington Post

13:34 Gepost door De Redactie in actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.