04-11-10

Minder verkeersdoden

Van 2001 tot en met 2008 is het aantal verkeersdoden in de bebouwde kom in België afgenomen met 9,2 procent. Daarmee kent ons land de grootste afname van alle EU-lidstaten.

De conclusie komt uit een onderzoek van de European Transport Safety Council. De cijfers werden donderdag bekendgemaakt door mobiliteitsorganisatie Touring.

Volgens cijfers van de FOD Economie vielen er in België 274 slachtoffers in de bebouwde kom in 2008. Het gaat om een daling met 9,2 procent in vergelijking met het jaar 2001.

Wat de afname van het aantal slachtoffers in de bebouwde kom betreft, staat België daarmee op de eerste plaats. Ons land wordt gevolgd door Estland, Luxemburg, Frankrijk en Portugal. Cyprus, Polen en Roemenië staan laatste in de rij.

Frankrijk scoort dan weer het best voor de daling van het aantal slachtoffers op landelijke wegen. Onze zuiderburen gaan daar Luxemburg en Portugal vooraf. België staat vijfde met een reductie van 7,2 procent (474 slachtoffers in 2008). Roemenië en Bulgarije bengelen helemaal onderaan in de lijst.

Volgens Touring, dat deel uitmaakt van de European Transport Safety Council, zijn er verhoogde inspanningen nodig om ook buiten de bebouwde kom het aantal fatale ongevallen te laten afnemen. Touring vraagt dat de snelheidslimieten worden aangepast op basis van de inrichting van de weg, dat er geïnvesteerd wordt in audits voor weginfrastructuur en dat een regelmatige evaluatie van de veiligheid van een weg integraal deel uitmaakt van de onderhoudsprogramma's.

destandaard.be

17:39 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.