03-11-10

Belgie-Belgique-Belgien

Leterme gaat op 20 november in de senaat het budget voor 2011 neerleggen. Niet dat er iets in een wet kan gegoten worden, maar er kan reeds voorbereidend werk gedaan worden. Terwijl gaan de onderhandelingen voor een nieuwe regering verder. Vandelanotte vindt het een moeilijke zaak, maar dat wisten we al een tijdje. De Wever is terug een beetje hoopvol en het hemd van Di Rupo is nog steeds stijf gestreken.

De Wever ziet volgende week vrijdag, 12 november, niet als een ultieme deadline. Op die dag zouden simulaties van de verschillende voorstellen voor de financieringswet bekend worden gemaakt. Volgens de voorzitter van N-VA weten we dan uiteindelijk waar iedereen naartoe wil en dringen fundamentele keuzes zich op. Zijn eerste ontmoeting met het PS-kopstuk sinds het einde van de onderhandelingen, in aanwezigheid van bemiddelaar Vande Lanotte, bestempelt de N-VA'er als "zeer hartelijk".

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) wil positief blijven. Vandaar dat hij gisteren aan koning Albert liet weten dat zijn gesprekspartners zich 'eerlijk inspannen'. Toch waagt niemand zich op dit moment aan optimisme. Na zijn tussentijds verslag bij de koning, las Vande Lanotte een korte verklaring voor. Een grote verrassing zat daar niet in. De SP.A'er is het aan zichzelf verplicht om een positieve noot te laten weerklinken.
lees meer

14:56 Gepost door De Redactie in actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.