03-11-10

Argentijns voetbal in Belgie

Na de mislukking van Maradonna als nationale coach en de povere prestatie van het A-team van Argentinie in de wereldbeker, is men op zoek naar overwinningen. De nieuwe coach heeft dit al eens mogen smaken, een denderende overwinning tegen de huidige wereldkampioen, Spanje. Maar het werd overschaduwd door de titel: 'vriendenmatch'. Nu ze tegen Brazilie moeten spelen worden alle zeilen bijgehaald. De interland Brazilie-Argentinie is te vergelijken met Belgie-Nederland, maar dan gekleurd door het latijnse voetbal.
Sergio Batista zal de nieuwe selectie een ruggegraat geven. Deze nieuwe coach verwacht enkel overwinningen. "Waarom ze me gekozen hebben voor deze taak? Ze kennen mij, ze weten hoe ik vorm geef aan voetbal, ik weet hoe ik de groep moet bespelen en ik heb de gouden medaille gehaald tijdens de Olympische spelen." (voor voetbal)
Hij zal voortgaan met het project dat hij begonnen is na Maradonna, na de wereldbeker. Er komen nu belangrijke tornoois in het verschiet: de beker van Amerika oa. Ook de Mundial 2014 heeft Batista in zijn vizier. Hij wil jonge spelers opleiden, kijken naar het locale voetbal.
Zijn eerste taak is om de Beker van Amerika te winnen. Of dit een zware last is op zijn schouders? Hij denkt van niet, het is lang geleden dat het nationale team van Argentinie nog een titel gewonnen heeft en het is er klaar voor. Hij ziet echter verder dan alleen maar de beker van amerika, ook wil hij een deelname aan de Olympische spelen en ziet hij elke vriendenmatch als een uitdaging.
Om deze taak klaar te spelen, heeft Batista ook de speler uit de Belgische competitie opgetrommeld. Biglia mag de Argentijnse Tshirt aantrekken tegen Brazilie. Lucas Biglia is middenvelder bij Anderlecht.

"We hebben zeer goede spelers die goed meedraaien in Europese ploegen. Zij kunnen de jonge locale spelers veel bijleren, dat is mijn eerste idee. We hebben in ons hart de beste ploeg ter wereld, we bezien onszelf steeds als kampioen, dat is een last en drukt zwaar op de jonge, vooral locale spelers. We moeten beginnen met een identiteit te creeren. Een identiteit van het Argentijnse voetbal. Onze spelers in Europa spelen dat klaar in de europese competitie, maar eenmaal allemaal bij elkaar, verliezen ze deze persoonlijkheid. Daaraan wil ik nu werken.

Keepers: Sergio Romero (AZ Alkmaar), Mariano Andujar (Catania)

Verdedigers:
Gabriel Milito (Barcelona), Walter Samuel (Inter Milaan), Javier Zanetti (Inter Milaan), Nicolas Burdisso (AS Roma), Martin Demichelis (Bayern München), Gabriel Heinze (Olympique Marseille), Pablo Zabaleta (Manchester City), Nicolas Pareja (Spartak Moskou)

Middenvelders:
Mario Bolatti (Fiorentina), Lucas Biglia (Anderlecht), Javier Mascherano (Barcelona), Javier Pastore (Palermo), José Sosa (Napoli), Angel Di Maria (Real Madrid), Ever Banega (Valencia), Andres D'Alessandro (Inter Milaan)

Aanvallers: Gonzalo Higuain (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Sergio Agüero (Atletico Madrid), Diego Milito (Inter Milaan), Ezequiel Lavezzi (Napoli), Carlos Tevez (Manchester City), Nicolas Gaitan (Benfica)

 Hopelijk is Lucas Biglia genezen, hij sukkelt met een blessure, en kan hij alsnog meespelen tegen Brazilie.

De commentaren zijn gesloten.