31-10-10

Je mails schrijven, niet typen

In tijden waarin schrijven een synoniem is geworden van typen, nemen we nog zelden een pen ter hand. We plakken onze desktop vol met digitale post-its en stellen onze boodschappenlijstjes samen op een smartphone. Sommigen beginnen te zweten als ze inkt op papier moeten zetten (en niet op de hulp van een printer kunnen rekenen).

Pilot Handwriting zet nu een stap terug naar de toekomst. Je kan er je eigen handschrift digitaliseren om er een lettertype van te maken. Uit nostalgie of in de naam van de vooruitgang ? Waarschijnlijk alletwee. Het zorgt in ieder geval voor een verrassend intiem effect.

Via de site kan je een e-mail sturen of een status-update op Facebook zetten in je eigen handschrift. Volgens de bedenkers van de site is het binnenkort ook mogelijk om de font te downloaden.

Hoe werkt het ? Je print een blad waarop zeventig voorgedrukte vakjes staan. Daarin schrijf je alle letters. Met een digitale camera, webcam of scanner digitaliseer je dat blad. Nadat Pilot Handwriting jouw lettertype heeft verwerkt, kan je elke letter nog bewerken. En je font is klaar.

Maar sommige geeks zullen liever geen gebruik maken van deze tool; om te verbergen dat hun handschrift nooit verder geëvolueerd is dan kinderlijk gekrabbel.

bron: de tijd techno

11:50 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.