29-10-10

Vlaamse minister van onderwijs spreekt met Waalse collega

Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) zegt dat hij tegemoet wil komen aan het arrest van het Grondwettelijk Hof over het Vlaamse decreet rond schoolinspecties in de faciliteitengemeenten. "We gaan het arrest verder analyseren en zien hoe we kunnen tegemoet komen aan het arrest", verklaart Smet. De sp.a-minister plant ook een overleg met Marie-Dominique Simonet, de minister bevoegd voor het leerplichtonderwijs in de Franse gemeenschap.
 
Woensdag vernietigde het Grondwettelijk een deel van het Vlaamse decreet omtrent de inspectie in de Franstalige basisscholen in de faciliteitengemeenten rond Brussel. Het Hof oordeelde dat de inspectie in de acht betrokken basisscholen een zaak is van de Franse gemeenschap en niet van de Vlaamse overheid.
 
Juridisch analyseren
Volgens Vlaams minister Smet volgt het Grondwettelijk grotendeels de analyse van een eerder schorsingsarrest (van juli 2010). De sp.a-minister laat het arrest nu verder juridisch analyseren en onderzoekt in de komende dagen hoe kan tegemoet gekomen worden aan de kritiek van het Grondwettelijk Hof.
 
Daarnaast is Smet van plan om rond de tafel te gaan zitten met zijn Franstalige collega Marie-Dominique Simonet (cdH), bevoegd voor het leerplichtonderwijs in de Franse gemeenschap. "We moeten samen zien hoe we dit arrest op de meest volwassen manier kunnen uitvoeren", aldus nog Smet. (belga/sps)

18:58 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.