28-10-10

Ann Wauters aan winnende hand

Het Kroatische Gospic moest op de eerste speeldag in groep B thuis de duimen leggen met 73-87. Wauters liet 14 punten optekenen (7 keer raak op 7 doelpogingen), pakte 6 rebounds en gaf 2 assists. Onze landgenote stond 22 minuten op het parket.

Ann Wauters heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de Euroleague met haar Russische club UMMC Ekaterinburg gewonnen.

Ann Wauters (Sint-Niklaas, 12 oktober 1980) is een Belgisch basketbalspeelster actief in de WNBA. Ze is momenteel actief bij het Russische UMMC Jekaterinenburg en speelt ook in de WNBA bij de San Antonio Silver Stars.

Wauters werd reeds vijf maal verkozen tot Europese speelster van het jaar (jury samengesteld door La Gazzetta dello Sport) en was in 2005 de enige Europese die in de WNBA geselecteerd werd voor het All-Star team. -wikipedia-

Op 9 oktober vertrok Ann naar Ekaterinburg om het nieuwe seizoen voor te bereiden.
Ondertussen hebben ze de eerte competitiewedstrijd achter de rug: Spartak Noginsk (een ploeg uit Moskou) mocht meteen ondervinden hoe het voelt op tegen een Russische topploeg aan te treden en werd op eigen veld verslagen door Ann en haar team met maar liefst 55 punten verschil. Einduitslag van de wedstrijd: 28-83! Ann was goed voor 12 punten en 5 rebounds.

Ook de tweede wedstrijd werd zonder veel moeite gewonnen door Ekat. Nu ging Spartak Moskou voor de bijl met alweer een ruime winst: 95-47. Ann stond 16 minuten op het parket en was daarin goed voor 15 punten en 7 rebounds.

De derde wedstrijd van de Russische Superleague werd alweer met ruime cijfers gewonnen. Tegen Dynamo Moscow, vorig jaar toch geen al te gemakkelijke tegenstander, werd het een 40-punten overwinning: 49-89. Ann had 11 punten in 24 minuten.
De volgende wedstrijd - volgende week woensdag - is de eerste wedstrijd van de Euroleague competitie. Deze wedstrijd wordt gespeeld in en tegen Gospic (Croatië).

website Ann Wauters

De commentaren zijn gesloten.