08-10-10

De draad van Belgie


De onderhandelingen zijn nu even onderbroken. Niemand weet goed hoe verder te gaan. De koning denkt en de Wever zwijgt. De kranten gissen en hebben het raden naar hoe het nu verder moet. Iedereen heeft wel zijn zegje en zijn weetje, maar toch is het aan Di Rupo en De Wever om de draad van Ariadne terug op te nemen. En wie zal er hier voor Ariadne spelen?

De groep Re-Bel heeft er een idee van. Re-Bel is een denk-tank over hoe het verder moet met ons landje en vooral over de werkgelegenheid en de economie. Zij hebben geen politieke voorkeur, alleen gezond verstand om uit de knoop te geraken. Hun voorstel is vrij te downloaden op hun site.


De andere kandidaat om Ariadne te zijn is de groep Itinera. Deze groep van onderzoekers, onder leiding van professor Marc De Vos, verkondigt hun idee onafhankelijk van de politiek. Zij houden die onafhankelijkheid zeer goed in het oog. Onder haar leden zijn er een aantal experts van het Koninkrijk (Luc Coene, Etienne Davignon, Mark Eyskens, etc..). Ik zie u uw voorhoofd al fronsen: onafhankelijk van de politiek? Wel ze doen hun best. Hun onderzoeken worden gefinancierd door de Universitaire Stichting, terwijl ook bedrijven de stichting sponseren. Hun hoofdidee is vooral samenwerking. Het instituut biedt coaching aan en effectieve logistieke oplossingen voor iedereen die onderzoeksproject aanbiedt in dit probleem. Eens de moeite om de pagina te bekijken.

De commentaren zijn gesloten.