13-06-09

Recepten voor de zomer, deel I

Mosselen met bier

Ingrediënten
3 kilo mosselen
4 sjalotten
1 ui
1 teentje knoflook
1 bosje peterselie
1 tak selderij
1 takje tijm
1 eetlepel olijfolie
10 gram korianderkorreltjes
5 dl bier

Maak de mosselen schoon onder stromend water. Gooi kapotte exemplaren of mosselen
die open zijn weg.
Pel de sjalotten, de ui, het teentje knoflook en hak alles fijn. Versnipper de peterselie.
Maak de selderij schoon en snij ze in schijfjes.
Hou de helft van de peterselie apart en laat al de rest 5 minuten stoven in de olie. Giet de
helft van het bier erbij en laat nog 10 minuten stoven op een zacht vuur.
Voeg de mosselen en de koriander toe en meng goed. Giet de rest van het bier erbij.
Bestrooi met peper en leg het deksel er half op. Laat 10 minuten stoven. Schud de pot
verschillende keren op, zodat alle mosselen mooi opengaan.
Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pot. Doe de niet geopende terug in de
pot en geef ze nog 5 minuten.
Giet het sap door een zeef. Giet deze saus over de mosselen en bestrooi met de rest van
de peterselie.

foto-mosselen

16:00 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: recepten, mosselen in bier |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.