04-08-08

Met de trein zou je er al zijn

Met de trein zou je er al zijn, onder dit motto spoort tegenwoordig een werknemer die onder de derdebetalersregeling valt, zonder dat het hem een euro kost. Uiteraard rechtstreeks, want niets is gratis, dat weten we allemaal. Toch is het mooi meegenomen dat de kosten van het woon-werkvervoer per spoor niet dadelijk door de werknemer zelf moet betaald worden. Hun werkgever en de staat schieten de kosten voor, daarna wordt het mooi door uw belastinggeld betaald, uiteraard. Gratis voor niet gaat alleen de zon en de maan op en dan nog niet te gelijk. Eind 2005 ging het om 103.171 werknemers, eind 2007 al om 123.166. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte.

De toename situeert zich vooral bij de werknemers in de privésector (van 27.978 tot 44.951) en slechts in beperkte mate bij ambtenaren. Het is een mooie evolutie, de auto aan de kant, minder files, als de treinen rijden toch; en iedereen netjes op tijd achter zijn bureau en dat dan nog eens met uitstel van betaling, een mooie regeling. Ook het spoor vaart er wel bij, het is toch beter dat er volle treinen rijden dan lege, de prijs om ze rijdende te houden moet immers toch betaald worden.

Treinen

                  is

                            een

                                         beetje

                                                         Reizen

trein

20:30 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de trein, belgisch spoorvervoer, belgische treinen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.