26-04-11

Stijn's in space

De Groene jongens arriveerden in Space.

19:49 Gepost door De Redactie in actualiteit, milieu | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-04-11

Haven en delhaize in de prijzen

De Europese commissie gaf prijzen voor GreenLight, GreenBuilding en Motor Challenge. Er zijn 25 winnaars uit 14 landen voor de drie categorieën in editie 2011. De prijzen zijn een onderdeel van de drie GCO-programma's die tot doel hebben organisaties in zowel de overheids- als de particuliere sector ertoe aan te sporen hun energieverbruik te drukken door gebruik te maken van innovatieve en energie-efficiente technologieën.

lees meer

08:50 Gepost door De Redactie in actualiteit, besparen, milieu | Permalink | Commentaren (0) | Tags: energie, besparen, besparen op energie |  Facebook |

06-04-11

Goed nieuws!

Goednieuws deze morgen? Kijk even hier

nieuws4.jpg

 

02-04-11

Bedrijf starten met Branson

De baas van Virgin, Richard Branson, is steeds een buitenbeentje geweest. Als miljonair werkt hij net als iedereen aan de wereld en zijn omgeving. Het enigste verschil is dat hij veel meer geld heeft dan een doorsnee persoon, wat enkel wil zeggen dat hij meer kansen heeft om er iets aan te doen. Hij zet nu zijn tanden in een organisatie die jonge ondernemers in Engeland wil helpen starten.

Kleine en bewust enthousiast gekozen bedrijven zijn een weldaad voor de economie en de maatschappij, zo zegt, weet en beweert hij. Zij geven ook aan veel mensen een eerlijke job. Om hen een riem onder het hart te steken, is het nodig dat er een economie gecreeerd wordt, waar ze kunnen in openbloeien, is zijn strategie. Hij geeft op zijn website 5 tips aan nieuwe ondernemers.

Nieuwe ondernemers overal ter wereld zouden deze gouden regels in het oog moeten houden:

1.

Omring je met betrouwbare mensen met talent. Diploma's zijn daarvoor niet nodig. Het opzetten van een bedrijf is een slopend werk. Het vraagt veel geduld en energie. Het gaat makkelijker wanneer je je omringt met mensen die je liggen en die je vertrouwt.

 

2.

Je moet jou idee een plaats geven in de markt. Het product of de dienst die je wil geven zal je iets verschillend moeten verkopen, wees creatief, origineel. Plak aan die creativiteit ook kwaliteit, soms is dat al voldoende om anders te zijn dan anderen. Meng daar een goede dosis transparantie en eenvoudigheid in, dat je klanten duidelijk zien wat ze krijgen of kunnen verwachten, dat schept ook vlug vertrouwen.

3.

Timing is belangrijk. Op de juiste tijd met het juiste product. Een bedrijf beginnen in recessie is niet onmogelijk, het zorgt er juist voor dat er bepaalde dingen die je nodig hebt goedkoper zijn. Profiteer daarvan.

4.

Er zijn nu grote en competetieve bedrijven die de markt bijna volledig in de hand hebben. Toch is er altijd ruimte voor kleine bedrijven die flexibel zijn, die jong en enthousiast zijn. En vandaag is dat zeker zo.

5.

Vele ondernemers haken te vlug af. Doorzetting is belangrijk, ook al zit je op je kniën, soms gaat het dan pas de hoogte in, als je denkt dat je verloren hebt, maar toch nog dat sprankeltje hoop hebt dat je doet verderzetten, dat is vaak de juiste brandstof voor een startend bedrijf.

Toen ik de Virgin Atlantic uit de grond stampte, zat heel de groep bijna aan de grond. We hadden 6 maanden gewerkt als gekken om de eerste vlucht van Londen naar Newark te laten vertrekken, en het was een succes. Toen ik terugkeerde van de eerste vlucht, zat mijn toenmalige bankmanager op mijn stoep. Hij kwam me vertellen dat we de eerste vlucht niet zouden rondkrijgen omdat de bank de uitbreiding van mijn krediet niet had toegestaan om de nieuwe airline te financieren.

Wacht niet op hulp van buitenaf, werk op je eigen ritme en je eigen plan achterna, neem geen risico's die afhangen van anderen, neem je eigen risico's.

 

20-03-11

Egypte koos voor democratie

Egypte ging naar de stembus en koos JA.

22:38 Gepost door De Redactie in actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-03-11

Militaire vredestroepen

Helpen is een kunst. Niet iedereen is hiervoor in de wieg gelegd. Hoe vaak draait een hulpplan , hoe klein ook, uit op een frustratie voor de helper. Iemand helpen vertaalt zich vaak in de andere willen overtuigen van jou gelijk, van hoe de andere het 'moet' aanpakken. Dat opdringen van onze wil, ook al is dat goed bedoeld en met de bedoeling om de andere te helpen, is een blijft een dwang. Of dit nu gebeurt tussen vrienden, familie, politieke partijen naar de bevolking toe of van staat tot staat, helpen vertaalt zich vaak in het opleggen van wat de helper denkt dat goed is voor de geholpene. 

lees meer

Hulp onderweg

Het nucleair vliegdekschip USS Ronald Reagan is deze middag 1 u plaatselijke tijd, in Japan toegekomen om hulp te bieden aan het zwaar getroffen land door de aardbeving en tsunami. Dit is enkel het begin van een hele Amerikaanse mobilisatie van de schepen in de Pacific naar Japan, andere schepen zullen morgen en overmorgen arriveren.

lees meer

00:57 Gepost door De Redactie in actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende